Doorzoek de website

Contact

www.tenderhoeve.nl

bickhorn@hotmail.com

 

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Anita Schoen. Ik woon in Oostknollendam samen met mijn vriend en middelste zoon  en de teckels. De oudste woont inmiddels zelfstandig en mijn jongste dochter is vertrokken naar het prachtige eiland Texel. Ik ben werkzaam in het onderwijs als leerkracht van groep 4 op een basisschool in Wormer

Hoe is het allemaal begonnen?

In 2007 is de zoektocht naar een hond begonnen en de keuze was gevallen op een dwergteckel. Het karakter van een teckel past heel goed bij mijn eigen karakter.Stoer, eigenwijs en teckels zijn echte knuffel honden. Het werd een ruwharige reu, gefokt door Willem Touw uit Friesland. Twee jaar later kwam Tessa erbij. Tessa is een rood gladharige dwergteckel teefje, gefokt door Harrie de Jong uit Friesland. Inmiddels is de roedel uitgebreidt met Bresca, zij is een dochter van Tessa en Jane (waggle Attack Glossy Grace). Jane is gefokt door Yvon Booter uit Assendelft.Daarna kwam Holly (Waggle Attack Holly Goodhead) de roedel versterken.

De honden hebben prachtige stambomen en uitstekende showresultaten. Wat een plezier beleef ik aan mijn roedeltje! Wekelijks lekker naar het strand of naar het bos en ook ben ik regelmatig aanwezig op shows. Want om een nestje te mogen fokken moet je wel bepaalde showresultaten behalen.Het teckelvirus heeft toegeslagen en een nieuwe hobby is ontstaan. Ik heb besloten om met Tessa een nestje te nemen en van het een komt het ander. Ik wil het wel goed doen en volgens de regels.Mijn doel is het fokken van gezonde teckels met een lief en stabiel karakter die ook nog eens mooi zijn. Mijn honden worden 100% vers gevoerd.

Inmiddels heb ik een kennelnaam aangevraagd en ons huis is goedgekeurd door de Raad van Beheer. Tevens ben ik lid van de Nederlandse teckelclub en fok volgens de voorwaarden van de NTC .Mijn kennelnaam de Tenderhoeve staat geregistreerd onder nr 268708 bij de Raad Van Beheer.

Ik heb een kleine kennel en fokken is voor mij pure liefhebberij.Ik doe er alles aan om gezonde, vrolijke en goed gebouwde teckels te fokken.  Alles speelt zich af in de huiskamer.Mijn honden zitten niet in benches.  De pups worden geboren in de huiskamer en groeien hier op tot lieve, sociale, gezonde en prachtige teckels met een mooi stamboom. Mijn honden worden jaarlijks getest op PRA, CATARACT en DISTICHIASIS. Kijk voor meer informatie bij de puppenpagina.

Neem een kijkje op mijn website en heeft u vragen stel ze gerust. Ik vind het leuk als u een berichtje achterlaat in het gastenboek.

Naast mijn hobby teckels vind ik het erg leuk om hondenriemen te maken, speeldjes van fleece of multilijn te maken, teckels haken en teckel slaapzakken te maken. De multilijnen kunt u op maat en kleur bij mij bestellen. Ook krijgen de pups zo een mooie riem mee naar hun nieuwe baasjes en natuurlijk een gehaakte Tenderhoeve teckel en een zelf gemaakte slaapzak.

Tenderhoeve wandeling 2018

Mijn drie prachtige kinderen.

Afscheid van Dex

 

Op show met Jane.